Matlagning

Idag när jag lagade lunch brände jag mig på vattengångan från de kokande ärtorna. Nu har jag en blåsa och det gör ont.

I detta reflexiva postmoderna samhälle tänker jag ta detta ett tecken från Gud på att jag inte ska laga mat.

Tack jag blir så glad!

Idag när jag kom hem hade jag fått ett brev med Utblick i och en kalender för 2008, en sån där prefekt bra väggkalender som jag och JW kan ha en varsin rad att skriva in vad vi gör på. Precis en sådan som vi tänkte köpa i lördags. men denna är mycket finare!
Vi borde ta och sätta in de där 109 kronorna till vårt internationella arbete i stället.
Nu ska jag börja fylla i den och sedan leta rätt på någon bra spik. Vad tror ni om att hänga upp den till höger när man kommer in genom ytterdörren?

Jobba sommaren 2008

Nu har jag mailat mitt förra jobb som sommarjobb hos dem. Det är ett rätt tråkigt jobb som inte är direkt bra betalt. Men förra sommaren fick jag jobba precis de veckor jag ville så nu när jag kollade på denna sommaren så tänkte jag bättre få jobba precis som jag vill än lite mer i timman. Dessutom eftersom vi bara läst A kurser så är det inte så troligt att jag kommer kunna hitta något jobb som kommer hjälpa mig få jobb efter examen. Det får komma nästa sommar. Dessutom är det trevligt att jag inte måste lärain en hel massa nya saker på sommaren när det är vad jag gör resten av året.

Förra sommaren var jag en vecka i Norge med kamratstödsledar utbildningen, en vecka på kongress och en vecka på arbetsvecka. Därför känns det lite konstigt att bara en vecka är inbokat i UNFs tecken denna sommaren. Active summercamp!
Jag har bestämt mig för att ha ledigt en vecka när terminen slutar i juni. Då planerar vi att åka till Tallin A och N vi vill gärna par resa med er:)
Sedan vill jag vara ledig veckan före och efter Active camp och en vecka ledigt innan skolan börjar igen så det blir sju veckor jobb denna sommaren. Förre blev det fem. Visst är det trevligt med pengar men jag tycker jag ska vara ledig. Och eftersom jag inte super har jag en mycket bra ekonomi som student.

Opepp

Det är vad jag blir när vi i utbildningsgruppen planerar ett kalendarium och FS-möten bokas in långt efter som gör att jag måste prioritera mellan att jobba för att utbildningar ska bli något stort i UNF igen eller budgetprocessen.

Det är vad jag blir när jag lagt tid under min tentavecka för att få klart ett material till DÅMen och få veta att materialet är en prioriterad fråga fast som typ inte behöver lanseras.

Då undrar jag varför UNF jobbar med utbildningar.
Jag trodde vi skulle öka till 10 000 medlemmar äka till minst 75% som betalar medlemsavgiften och se till att färre går ur varje år.
Om det ska gå tror jag på verksamhet. Kurser är grymt bra verksamhet tycker jag. Det är vad som fått mig att vara kvar som medlem. Att jag haft en vettig fritid som varit utvecklande. Det är vad jag som utbildningsledare vill jobba för i UNF.

Söndagar

Vad är det tänkt att man ska göra på söndagar?
Jag har rengjort kylen.
Jag har skickat handlingar till kommande FS-möte
Jag har skickat vad som utbildningsgruppen vill ha med i DÅM-manuset.
Jag har skickat mail till de distrikt vars DÅM jag ska åka på.
Jag har mailat Jämtland om förslag på kvällsaktivitet och vilka som är ombud.
Jag har "MSN pratat" med V och O.
Jag har uppdaterat min kalender eftersom vi fått så många schemaändringar.
Jag har klurat på ämnen till undersökningen vi ska göra i sociologi metod kursen som börjar på måndag.
Vad sägs om vilken favorit färg har du och jämföra mellan killar och tjejer. Eller hur många timmar tränar du i veckan mellan ekonomer och sportteknik.

Vad ska jag göra nu?
Gå ut i skolskenet?

Tenta

Det var bara en fråga jag inte kunde. Det roliga är att jag tror att vi som pluggade ihop säkert blir godkända men har fel på samma fråga den om anomi. Jag ordbajsade och kollade upp begreppet när jag kom hem, jag chansade fel kan man säga.

Vi gör slut med ditt fackförbund

Det kanske är en affärsidea?
Jag har pratat med en riktig telefonsurtant idag som raskt fick mig att bestämma mig för att gå ut UNIONEN.
Hon sa att jag hade fått det här med fackförbund om foten och kunde inte ge en anledning till varför jag ska vara med när jag är student. Ett eftersom jag inte har nyttjat några försäkringsrabatter (vi är försäkrade via Kommunal) och två eftersom jag inte har någon fast anställning som jag kan bli av med under studietiden.
Hon försökte föreläsa för mig om förtroendeuppdrag och andra saker som hon helt klart vet mindre om än vad jag vet. Hon riktigt lillaflickade mig. Sånt tar inte jag.
Två förbenade månader till måste jag betala för eftersom man måste ansöka om att få gå ur.

Idee till kongressen se till att skriva om UNFs stadgar till att man måste ansöka om att gå ur och betalar man inte medlemsavgiften skickas det till kronofogden. Då kommer vi öka i medlemsantal och öka betalningsfrekvensen. Klockrent!

Frivillig kåravgift

Jag är helt för eftersom min kåravgift används till dåliga nollningar och att subeventionera julfester.
I sverige har vi föreningsfrihet. Man kan själv välja om man vill vara med i föreningar, eller nej studenter kan ju inte välja vi måste.
Synd att det tidigast går i kraft 2010. Jag vill ha det helst genast men alla fall till hösten.
För då måste kårerna börja jobba mer för att få medlemmar och se mer till vad medlemmarna vi ha.
Jag anser att kåren ska vara studenternas fack. Men när jag påpekade att det är omöjligt att via kollektivtrafik ta sig till Sundsvall innan 10 på morgonen från Östersund fick jag bara ett svar att ordföranden skickade det viare till viceordföranden och sedan fick jag inget svar och inget har hänt.
Därför vill jag inte betala pengar till dem. När det inte ger mig något alls.

Fy ni som röstade

Andra generationen var ju lätt bäst! (ut över Björn då)

Ännu är inte VM över

Jag kan varmt rekommendera denna Språkkurs: Italienska med tysk knorr
Reporten pratar en fantastisk svengelska och en fantastiskt svengtyska.
Trevlig lyssning!

Registreringskylt - barnvagn

Varför har inte föräldrar förstått att det borde vara ute redan innan någon kom på det?

Eller
Tänk vad bra det är när det står vilket datum den behagade att pluppa ut. Det är värdefull information jag kan använda mig av efter att jag stulit ditt barn och ska sälja det dyrt på svarta marknaden...

Snälla föräldrar om ni får en i present kasta skylten gärna när den som givit er skylten är i närheten så att budskapet går fram.

Idag såg vi den om möjligt fulaste registreringskylten. Det stog Sigge på den (inget illa mot smeknamnet Sigge utan utformningen på skylten). Jag funderade på att gå och hälsa på knyttet och säga hej på dig Sergio!

Ögonlocken bara faller ihop

Jag behöver läsa rätt mycket till idag men jaf tror min koncentrationsförmåga tog slut igår vid lunch. Det går tungt att läsa. Det känns som att inget fastnar.
Jag får planera att lära mig massor på seminariet imorgon som det verkar som att ingen vet vad vi ska göra på.
De tre seminarierna vi haft under kursen har vi blivit godkända på (det var bara g-uppgifter). Läraren skrev något om att vi verkligen måste ha fått in det sociologiskatänket. Det är ju bra att hon tycker det men jag vet inte om det stämmer. Sociologi känns som något där jag redan kan allt för att det handlar om varagen. Men de har en massa begrepp som är kopplade till varadgs händelserna som jag inte kan. Dessutom har de andra begrepp för saker som tas upp i psykolgin. Men eftersom det är olika inriktningar måste det så klart heta olika. Jag blir så trött...

Vojne vojne

Mycket pågång.
Igår kom tydligen mitt jobb (precis där jag inte jobbat något sedan slutet på sommaren) på att jag har en nyckelbricka som de vill ha tillbaka. Men det vill inte jag ge dem eftersom jag tänkt börja extra under våren. Bra sa jobbet. Idag ringde de igen och ville få över mig på den andra sidan team syd på jobbet och att jag skulle jobba ett gäng timmar var annan vecka eller något sådant. Jag tackade nej och sa ring mig när vinterkräksjukan går under påsk då kommer de behöva någon på team norr eller om någon ska ha en kortare ledighet. Det är en ny på mitt jobb som ringer som jag inte vet vem det är och som uppenbarligen inte vet vem jag är. Men den hgra handen är kvar och chefen på arbetsplatsen har nog inte glömt mig så det ska nog bli bra även om den nya sa att team norr inte behöver extrapersonal så ofta. Men tänk vad det passar bra för jag har inte tänkt jobba så ofta heller. En gång i månaden vore perfekt för då kan jag gå på gym för endast 100 pix i månaden!
Nästa vecka har jag tenta men det känns som att kursen nyss startade. Vi ska ha något seminarium på fredag som ingen riktigt verkar veta vad vi ska göra på för även det seminariet är lärarlöst. Vi har haft i genomsnitt 1,5h lektionstid per vecka på denna kursen. Inte undra på att vi är ett gäng som känner varför läser vi sociologi när vi skulle kunna läsa typ mer arbetsrätt?
Jag hoppas tentan går bra.
På tisdag nästa vecka ska jag till kungliga hufudstaden på möte med TT för att se till att en efterlängtad ska är färdig att lanseras på DÅMen.
På onsdag nästa vecka är det FÅM. Glädjen var stor när jag fick höra att MK är hemma då!
Ikväll ska jag på ett spoken word framträdande som kostar gratis på länsbiblioteket. Jag är minsan rätt duktig på att ta chokladbitarna ut VMkakan jag!

Sahara, Brun out the punks och Jamtli

Invigningen får lätt lägst poäng. Jamtli blir en strakt tvåa men kan så klart inte vinna över ettan Burn out the punks.
Ljudet på Burn out the punks var riktigt bra tillskillnad mot invgningen. Det var mycket trevligt att träffa AM i fredags.

Slut segat och slut gnällt (för denna gången)

AM ska på VM invigningen och hade inte heller någon att gå med. Vilken tur att hon läste min blogg för nu ska vi ha sällskap dit. Himla trevligt!

Seg

Jag har sovit rätt många timamr i natt och är nu riktigt seg. Jag ska ta och plugga lite till snart...
Ikväll är det invigning för VM och Sahara Hotnights ska spela. Men TM är i hufudstaden och JW jobbar så vi får se om jag vill gå själv. Eller hur kan man vara själv i ett publikhav?

Internet ombord

Ska det verkligen gå så långsamt som det gör?
Jag är oroväckande less på att åka tåg.
Jag har en del måsten och borden med mig men jag har ingen lust att ta tag i dem heller.
Kvällens och eftermiddagens möte kommer bli mycket intressant!

Förutsättningslös diskussion

På onsdag ska jag på förutsättningslös diskussion om ANT-projektledarutbildningen 08/09.
Är det någon som vill skicka med något till den förutsättningslös diskussionen?

Läsa dubbelt gick vägen

Jag fick B i betyg i båda delkurserna som jag läset nu undet december.

Jonas Gardell kommer hit, fantastiskt tänkte jag! Tills jag såg biljett priset över 400 kr. Inget för en student budget...

Möte

Gårdagens möte gick mycket bra. Idag blir det en lunch med vår utskottshandläggare och några få frågor till.
Innan det ska jag ut i GBG och shoppa med RB och KL.
Nu sitter jag för alla er som känner till WB vid datorn i vardagsrummet/dagrummet.

Det blåser en storm över

Igår åkte jag i ett litet flygplan till GBG. Jag blev lätt sjösjuk. Men fick landa på Säve flygplats