En utmaning

5 SAKER

5 saker i min frys:
älgkött, ett taccobröd, grönsaker, en sådan där isbit som ska vara i mitten på de där blå SJ prio vattanflaskorna och frusen kiwi som jag nog aldrig kommer äta.
5 saker i min garderob:
Kläder, en sådan där blå IKEA kasse, plattång, smycken jag lessnat på och finskor.
5 saker i min väska:
Tuggummi, vattenflaska, läsglasögon, skolböcker och hem nyckel

5 saker i min bil:
Har ingen bil

Jag utmanar de andra på nyktra.se


Repslag

I november ska jag på LSU:s repslag. När jag läste handlingen gick tankarna direkt till att det hade något med scouterna att göra. Ni vet rep-snören-knopar.
Tankebanan var helt fel fast det är scoutförbund med i LSU, tur för mig ;) Det är LSU:s årsmöte

Det är mycket intressant att se vilken otrolig spridning det är på orgnaisationerna som är med i LSU. Jag vet inte riktigt vart gränsen går för att så vara medlem men politiska ungdomsförbund är med, intresseorganisationer som MHF-ungdom, sjukdomsrelaterade organistioner och sveriges hundungdom. Men inte indrottsorganisationer och jag ser inte riktigt skillnaden på sveriges hundungdom och typ hästhoppingsklubben. Men så har jag ju heller inte träffat så många av organisationerna än.

Jag hoppas att alla skickar ombud till repslaget.
Det är kul att se att så mycket engagerar svensk ungdom.

Så där som det brukar vara

Helt plötslgt var jag inte så superledig igår. Min kusin hade feber och hennes pappa behövde gå på ett jobbmöte så jag och kusinen spelade lite spel, såg tokmånga min förskola, mitt halsband osv på SVTs hemsida. Mycket praktiskt eftersom hon vägrade höra bok eller se film. Sedan somnade hon i mitt knä i typ en timme så jag hann se ett avsnitt av singelmammor (altså inte ensam mamma söker) och nästan hela så gick det med 9A.
Men det var mysigt så det finns ju sämre sätt att spendera en fredagseftermiddag.
Vi avslutade dagen med sushi och soffhäng.

Men idag har jag skrivit ut papper, bytt gardiner i vardagsummet, ordnat lite inför pysslet  till Megahelgen nästa helg och så har jag gjort efterätt till ikväll.

Det är intressant det här med att ha ett förtroendeuppdrag. Jag träffade min faster på väg till marknaden idag, hon frågade om jag studerar nu och det stämmer ju. Sedan frågade hon om jag jobbar något, svaret blev nej jag har ju mitt förtroendeuppdrag. Men vad är den egentliga skillnanden de saker jag gör inom mitt förtreoendeuppdrag är sådant som andra får betalat för. Ärligt folk får betalat för mindra avancerade saker. Men tydligen måste man få lön för att det ska räknas som jobb.
Och är det inte konstigt att studenter förväntas jobba. Att studera ska ju vara en heltidssysselsättning (beroende på fart).

Nytentad

Det heter ju nyklippt så varför inte nytentad?
Vi hade tenta mellan 8 och 12 jag gick vid 10:30 och var näst sist antingen var det n lätt eller mycket svår tenta. jag tror på båda ingen fråga var möjlig och jag blir mycket förvånad om jag frå om tenta men jag tror att de som gick tidigt omöjligt kan ha hunnit svara på alla 12 frågor.

Nu är jag i all fall tillbaka i verkligheten, men sobernet ligger nere (som vanligt) och konsulenten var inte på sitt kontor när jag gick förbi. jag som ville passa på att ptata Megahelg.

Men jag ska ta tag i att skriva ut papper (vilket är ett projekt i sig eftersom ajg msåte bära ut skrivaren i vardagsrummet för att kolla ihop med lådan där) och kanske kanske jag borde städa. Det andra tror jag verkligen inte kommer bli av.

Också ska jag ta och skicka ut lite påmminelse mail till de som inte har betalat de Tradera auktioner som de vunnit, men visst ja då måste ju sobernet fungera...

Färdmedel

Under dagarna fredag lördag och söndag hann jag med att åka:
Tåg
Spårvagn, det slutar aldrig vara kul!
Minibuss
Båt
Buss
Flyg
Taxi (jag åkte samma flyg som grannen så jag bjöds in att följa med i en av UNF inte betald taxi)

Någonstas här emellan har jag ordnat med mat, föreläst, hängt med deltagare på förbundssamlingen, pratat ihop P och L inför pepphelgen, pratat med valberedningen, ätit räkor och mycket mer

Försvunnen pojke åter hos mamma

Försvunnen pojke åter hos mamma
När man blir gråtmild över sådana här lyckliga slut, är det då man vet att den biologiska klockan är vid god vigör?

Rivstart

Vi har kört igång med en metodkurs som ska ligga paralell med resten av kurserna i sociologi B. Vi har blivit indelade i grupper av läraren, det kommer bli intressant att se vart det kommer landa.
Jag avskyr metod mindre och mindre för varje metodkurs. Jag har till och med fattat att jag skulle kunna forska.
fast JW sa att han inte kan vara hemma-man på den inkomsten och det är ju sant:)