Nu bär det av mot nya äventyr

Lägerledare och kandidatur till Utbildningsledarposten i UNFs förbundsstyrelse är det som står på kommande veckas schema.
Jag åker med tåget imorgon bitti och kommer hem igen på söndag kväll om en vecka.
Då får vi se vad som hänt...

Packning

Imorse mötte jag min syster när hon bytte buss på väg mot Exponorr. Jag fick en påse med luftmadrass och madrasspump. Hon fick en något mindre med ett fördelsedagskort till vår farbror som fyller 60 när vi är på kongressen och ett gäng hårspännen för jag auktionerade-in 36 st.

Efter det:
Provpumpade jag madrassen vars lilafärg falnat ordentligt de senaste åren.
Insåg att de saknades en plupp så att luften inte kommer ur kudd delen  och var glad att jag provpumpade madrassen. Jag byggde en plupp av två plugg och lite tejp. Fungerade finfint!
Jag packade även och tänkte oj vad mycket plats jag har jämfört med när jag åkte till Norge. Sedan kom jag på att sovsäcken skulle ner också...
Jag packade för alla väder eftersom vi ska vara ute en del. Det bli lite extra när det dels är regnkaos och varmfront på väg. Altså allt från regnställ till sommarklänning.
Gick jag en sväng och köpte pysselsaker för 59 pix, en vattenkaraff, fixade mina glasögon som var för tajta nu är de för lösa, lämnade post nyckeln i min morbors brev inkast och köpte tågfika till imorgon.

Snart ska jag:
Hälla över bubbelvatten i småflaskor, göra fika, lägga pärlplattor, vänta på mer svar om middag på EP, boka bord.

Man kan inte sova på hungrig mage

Så sa Hilma idag efter en skrikkavalkad över att korvbrödet inte gick runt hela korven (uppgifter från min syster).
Hon fick välja på att äta eller sova. Då sa hon man kan inte sova på hungrig mage och åt två sojakorvar, ett halv korvbröd, två skålar soppa och ett halvt äpple. Det tar på krafterna att vara arg.

Nästan lika coolt som när hon när hon var här på försenat kalas kröp upp i soffan nära nära Anton (min bror, Hilmas favorit) och lade av en riktig brakare. Jag skrattade stolt åt det hela, Anton var lätt stött :)

Filippa Bark

Idag när jag lyssnade på radio så sepelade de den där You're Beautiful låten med James Blunt. Jag tänkte så det knakade och kom på att jag i huvudet nynnade på låten på skånska och fick en stark vilja att göra en massa rörelser till låten. Typ stå på ett ben och vifta lite med armarna. Då kom jag på att Filippa och Monica sjöng den. Det var roligt. Nu är jag inte riktigt lika less på tråk pop non stop.

Grävling

Idag när jag cyklade till jobbet cyklade jag förbi en grävling. Jag trodde att grävlingar bara fanns i riktiga skogen. Detta måste betyda att jag jobbar i skogen. Oj vad jag är duktig som cyklar så långt varje dag!

Våra löner har tydligen höjts från 76 till 80 kr i timman, citat från Kim; Jag bryr mig inte det är slav löner i alla fall.
(jag bryr mig och är orolig för att de ska snuva mig på mina kronor då jag fortfarande har student anställning, men så ska jag se till att det inte blir).

Jag har fått ett Timecone kort. Både igår och idag stämplade jag ut 16:03. Intressant om det blir lika imorgon med.

Ikea möbler

Jag är grymm på att till hälften sätta ihop Ikea möbler. Sista delen kräver allt som oftast rå muskelstyrka. Tur att JW är bättre på den biten.
Ikea besöket i tisdags har resulterat i ett rött plåt skåp som tv står på och som rymmer fula saker så som xlåda, dvd, video (ej inkopplad) och blindlådorna för internett uppkopplingen.
Ett varadagsrumsbord, en galet snygg vardagsrumsmatta som ser ut typ som en eniro karta, en fotölj med pall, en lampskärm, ett träd att hänga smyken i, en grillstekpanna, glas och ett helt gäng blommkrukor.
Det tog många timmar att få ihop men i sista sekund igår hann vi få i oss middag innan en del av släkten ramlade in på försenat födelsedagsfika.

Jag har jobbat en dag på min lediga vecka. Det var ok eftersom solen ändå tagit pension när jag är ledig...
Efter mycket övertalning och mutning med två biobiljetter, utöver min lön sa jag ja, så imorgon tänkte vi ta en bio.
Om inte allt är stängt då med.
JW är ledig denna helgen, jihoo tänkte jag, ledig på midsommar alla fall (han jobbade jul, nyår och påsk). Men icke idag jobbar han. Jag har inte orkat göra några planer trotts att han slutar 15. Men vi ska ju grilla är det tänkt, jag tror vi måste tänka om.

Hemma

Jag vet att jag varit hemma ett tag nu men jag har inte ens hunnit spela Xlåda spelet som jag fick av JW i present. Jag vet inte riktigt vad jag har gjort. Men jag blev väckt av mitt jobb som trodde att de sagt till mig att jag skulle jobba vecka 25 men icke de har sagt v25 den 25 juni. Jag vägrar att jobba denna veckan. Blir det problem vägrar jag jobba helt och hållet. Jag kan ränsa orgräs i Ås istället, eller nått.

Jag har varit i Larvik i Norge det har jag tydligen inte kommuniserat ut speciellt väl. Det var sista träffen i Kamratstödsledar utbildningen och min basgrupp och inte fungerat speciellt bra innan var fantastisk hela veckan. Där emot var andra saker jobbiga typ äte bröd till frukost lunch och middag. Att umgås så tätt med så många på så liten yta så länge.
Mycket var bra annat var mindre bra, men jag skanar fortfarande en del saker. Vad är egentligen kamratstöda arbete?
Hur hittar jag de gömda barnen?
Men jag har en feedback till Fröken Björn på Wendelsberg för vi fick inte lära oss något om socialtjänstlagen om anmälnings skylldighet.

På min bilddagbok finns det bilder.

Flakförträgning

Jag har hela veckan lyckats att inte lyssna på att flaken som nu kör runt i stan skulle störa som de gör. Mina rutor skakar eftersom de tydligen tycker bas är det coolaste i världen när de snart är arbetslösa. Jag kan tänka mig hur diskutionerna gått när de bokade flaken. Om vi nu ändå snart ska bli arbetslösa så varför inte dra till med lite extra bas?
Jag försöker dölja med Säkert skivan som min karl köpte till mig i present (jag är borta nr jag fyller år). Han sa att det är en av några presenter. Jag försökte få det till en av 22 presenter eftersom jag fyller 22, det gick mindre bra tror jag.

Jag jobbar hårt på att inte bli bitter. Ikväll ska det delas ut mackor och vid skolavslutningen så har jag som tur flytt landet (nior som tar sin första fylla, nej tack!)



Jag skrev tenta imorse jag tror det gick bra men jag glömde skriva om grupp-polarisering. dumt för jag bestämde att se den där dockumentären igår kl 22 på Svt 1 var som studietid eftersom det precis handlade om grupp-polarisering. Att grupper tenderar att ta mer extrema beslut än enskilda.

Äntligen!

Läs och njut!
Jag lägger in hela min text som jag skickade till valberdningen också.
FRÅGOR:

Namn: Jennifer Oskarsson

Ålder: 22 i Juni

Bor: Östersund, I Östersunds Godtemplare Byggnadsbolags hyreshus.

Vad gör du (plugga/jobbar) och vad planerar du att göra kommande två år?

Just nu läser jag Psykologi A på Mittuniversitetet. I höst ska jag om allt går rätt tänkt börja läsa till Personalvetare på Mittuniversitetet.

Vad har du för meriter/erfarenheter som gör att du är en bra kandidat till UNF FS?
Medlem är jag sedan 1999 och har hunnit sitta på flera olika poster både i föreningen Hirrvi Hyppääs styrelse och distriksstyrelsen här i Jämtland.
Inför kongressen i Piteå var jag sammankallande i valberedningen.
Jag har läst till ANT-pedagog på Wendelsberg åren 2004-2005. Där fick jag bla hålla i SANT-läger, jobba med Junis skolläger metod och genomföra ett UNG-projekt.
Från september 2005 till mars 2006 arbetade jag i Tanzania för IOGT-NTO rörelsens internationella institut, och jobbat med allt från att arrangera ungdomsläger för över 50 personer från fyra länder till att undervisa kring ANT på Wendelsbergs vänskola i Ikwiriri.
Nu läser jag en ledarutbildning i kamratstöd (ett samarbete mellan UNF och Lugnagatan) eftersom jag tyckte att jag saknade "UNF-kunskap" på det området.
Jag är även grymt bra på att sprätta upp brev, sortera papper och skriva siffror snabbt på dator efter att ha jobbat med det ett tag.

Vad tycker du att UNF ska prioritera/arbeta med de kommande åren?
Arbetet i föreningarna. UNF är uppbyggt hierarkiskt med föreningar (distrikt) och förbund. Föreningarna är vår bas och därför måste de få mer uppmärksamhet och inflytande. Samtidigt vill jag att UNF ska värna om det som varit och är det viktigaste för mig. Att UNF är ett alternativ, att UNF är ger bra och meningsfull fritid för oss som vill göra något mer med vår energi.

Vilka områden skulle du vilja jobba med på förbundsplanet?/ Vad brinner du för i UNF?
Föreningar! Och då kommer vi lätt in på utbildningar vilket passar mig bra.

Vad skulle du tillföra i styrelsen? (både kunskaps mässigt och mer personligt)
Jag skulle tillföra erfarenheter kring arrangemang, utbildning och vårt internationella arbete.
Jag hoppas på att få fortsätta bygga på vår organisation så det blir något som många vill engagera sig i. Jag ska jobba hårt för att inte bli en nöjd ja-sägare i styrelse.
Skicka svar Skicka svar Ta bort Föregående meddelande Nästa meddelande Stäng Hjälp  
Detta meddelande skickades med hög prioritet.
Skicka till: UNF
Konversation: Valberedningens förslag på förbundsstyrelse
Från: Liza Viktorsson Skickat: to 2007-06-07 13:03
Ämne: Valberedningens förslag på förbundsstyrelse
Bifogade filer:  
Visa som webbsida

Valberedningens förslag på förbundsstyrelse inför kongressen 2007


Det är nu det börjar. UNF ska bli större, starkare och tydligare. Trenden med sjunkande medlemstal ska vändas, vi ska påverka ännu fler och vi ska bli bättre på att kommunicera vad vi är. För att lyckas med detta arbete behövs visioner, strategier och en tro på framtiden.

 

Valberedningens förslag till UNF-kongressen 2007 bygger på uppfattningen att om det är någon som ska ta tag i det strategiska och visionära arbetet, så är det förbundsstyrelsen. Det är förbundsstyrelsen som har den bästa överblicken över organisationen och de största möjligheterna att förändra och styra.

 

Visst ska förbundsstyrelsen synas och verka ute i landet, men de ska också ta viktiga beslut som ska ta UNF åt rätt håll. Det ställer krav på ledamöterna att kunna se helheten, ha visioner och våga ta de beslut som krävs. De egenskaperna har alla personer på valberedningens förslag.

 

Valberedningens tro är att olika synsätt tillsammans föder ännu bättre synsätt. Genom en blandning av nya visionärer och det bästa från den gamla styrelsen blandas nytänkande och erfarenhet. Genom ledamöter som har olika kompetens, viljor och intresseområden blir styrelsen en kreativ grupp där starka idéer föds. Och genom den största åldersspridningen i UNF:s förbundsstyrelse på många år representeras organisationens medlemmar bättre än förr.

 

Tillsammans har ledamöterna i den nya styrelsen ett stort ansvar att bära.

Och det är ett ansvar de kommer att klara av.

 

 

UNF:s Valberedning 2005-2007

Liza Viktorsson, Anton Hull, Robin Bergman, Björn Jönsson och Martin Winnfors

 

 

 


Valberedningens förslag på förbundsstyrelse är:

 

Ordförande Robert Damberg
Vice ordförande Salam Kaskas

Kassör Therese Johansson

Sekreterare Vidar Aronsson

Utbildningsledare Jennifer Oskarsson

 

Ledamöter Oskar Jalkevik
Susanna Odin

Sergio Manzanares

Linda Engström

Jonas Lundquist
Mi Larsson




Ordförande: Robert Damberg

 

Robert är 25 år och bor i Uppsala. De senaste två åren har han varit arvoderad förbundsordförande för UNF vilket han verkligen trivts med. Han har ägnat mycket tid åt det politiska arbetet, såväl i Sverige som i resten av Europa. Robert har också varit ute mycket i UNF-landet och träffat och stöttat medlemmar. Innan han var förbundsordförande så satt han en mandatperiod som ledamot i förbundsstyrelsen, så det är sin tredje mandatperiod han nu ser fram emot. Innan FS-tiden så var Robert aktiv på både förenings- och distriktsnivå.

 

Robert brinner för UNF och tycker det viktigaste de närmsta två åren är att UNF blir större och starkare, både vad gäller medlemsantal och aktiviteter. Fler kurser, fester och träffar i föreningar och distrikt är något som Robert vill se mer av. Han tycker också att UNF ska fortsätta vara kaxiga och drivande i den alkoholpolitiska debatten och våga sticka ut på det sätt som ett ungdomsförbund kan. Han vill fortsätta att vara ansiktet utåt för organisationen.

 

Efter fyra år i förbundsstyrelsen så har Robert skaffat sig mycket erfarenhet och ett stort kontaktnät, både inom IOGT-NTO-rörelsen som externt. Han har en positiv energi, en stark förmåga att peppa samt många idéer om hur UNF kan bli ännu vassare. Allt detta sammanräknat gör honom till en stor ledarresurs för både organisation och styrelse.

 

 

Vice Ordförande: Salam Kaskas

 

Salam är 24 år och bor i Göteborg där hon studerat på Göteborgs Universitet. Inför hösten har hon dock tagit ett uppehåll med studierna. Hon har sedan 2005 suttit som ledamot i förbundsstyrelsen och har en bred erfarenhet av UNF, både som distriktsaktiv och som anställd konsulent.

 

Det enligt Salam viktigaste att jobba med de kommande åren är att få UNF att växa och vill bland annat därför jobba mer med integrationsfrågor. Salam tycker också att kommunikation och information, både internt och externt, är viktiga frågor. Själv kan Salam bidra till att organisationen arbetar på ett mer strukturerat och fokuserat sätt.

 

Salam är strukturerat och strategiskt tänkande, vilket är en egenskap hon tror att UNF kan dra nytta av. Hon har en förmåga att se helheten och inspirera människor omkring henne.

 

 

Kassör: Therese Johansson

 

Therese är 24 år och bor i Västerås. Hon arbetar som IT-konsult på företaget Sogeti, vilket hon trivs med och tänker fortsätta att göra. Sedan 2005 är Therese kassör i förbundsstyrelsen, men hon gick med i UNF redan 1997 och har mycket erfarenheter av lokalt arbete. På senare år har hon koncentrerat sig på att sätta sig in i UNF:s ekonomi, vilket gett henne stora kunskaper på området.

 

Det förebyggande arbetet ligger Therese varmt om hjärtat. Att få fler ungdomar att välja en nykter livsstil samt få UNF att växa tycker hon är väldigt viktigt. På så sätt kan UNF få större genomslag och höras ännu mer i debatten, både lokalt och centralt. Therese tycker också att UNF behöver en tydligare struktur och att arbetet på vissa områden kan effektiviseras. För egen del så kan Therese bidra till det interna arbetet, främst inom ekonomi.

 

Som person är Therese lugn, strukturerad och insiktsfull. Hennes goda kunskaper om UNF:s ekonomi i kombination med hennes förmåga att tänka efter före ger förbundsstyrelsen trygghet.

 

 

Sekreterare: Vidar Aronsson

 

Vidar är 18 år och bor utanför Växjö. Till hösten siktar Vidar på att starta eget företag under hösten för att driva lite egna projekt. På sikt tänker han sig en civilekonomutbildning på Handels. Vidars UNF-engagemang har varit brinnande länge, framförallt på det lokala och regionala planet. Vid sidan om har han också engagerat sig politiskt i Växjö kommun, där han bland annat suttit i gymnasienämnden.

 

Det Vidar anser är det viktigaste att arbeta med för UNF de kommande åren är värvning, verksamhet och påverkan. Han tror på att fler medlemmar, starka distrikt och många föreningar ger UNF den styrka som krävs för att kunna påverka ännu mer. UNF:s stora uppgift ska vara att vara en motpol till alkoholkulturen och att faktiskt erbjuda ett tydligt alternativ.

 

Vidar kan tillföra en entreprenöriell syn på saker, där Gunde Svans citat "Ingeting är omöjligt" är en grundsten. Han är van att arbeta och att se resultat av arbetet. Vidar tillför också ett kommunikativt och strategiskt tänkande till styrelsen.

 

 

Utbildningsledare: Jennifer Oskarsson

 

Jennifer är 22 år och bor i Östersund. Under våren har hon läst psykologi och siktar till hösten att börja läsa till personalvetare på Mittuniversitetet. Sedan 1999 är Jennifer medlem i UNF och har varit aktiv i diverse styrelser i sin förening och sitt distrikt samt gått en ANT-utbildning på Wendelsberg. 2005-2006 var hon i Tanzania för IOGT-NTO-rörelsens räkning där hon arrangerade ungdomsläger och undervisade i ANT-frågor.

 

Jennifer vill värna och stärka föreningarna, vilka hon ser som UNF:s bas. Genom att ge föreningarna mer inflytande och uppmärksamhet stärks organisationen. Utbildning är också viktigt i detta arbete. Det viktigaste med UNF är att vara ett alternativ.

 

Genom sina erfarenheter inom utbildning och internationellt arbete vill hon arbeta med att göra UNF till en organisation som många vill engagera sig, ett arbete som hela tiden måste utvecklas.


Ledamöter:


Oskar Jalkevik är 22 år och bor i Årsta (Stockholm). Han är sedan många år starkt engagerad i UNF och har sedan kongressen 2005 suttit som ledamot i förbundsstyrelsen. Just nu jobbar han som administratör på IOGT-NTO och vill i framtiden plugga, eller jobba med, någon form av politik och påverkan.

Oskars främsta intresseområde inom UNF är den politiska delen, men han vill även inrikta sig på att jobba med organisationsutveckling. Han vill att UNF ska bli en ännu starkare gräsrotsorganisation där kraften i all verksamhet kommer underifrån och inte bara styrs av förbundet. Att skapa ett klimat där lokalföreningar vill och kan ta initiativ till arbete med våra frågor på olika vis är viktigt. Att vara med på distriktskurser och synas i landet är något annat som Oskar vill satsa på som ledamot i förbundsstyrelsen.

Oskar har förmågan att ha ett helhetstänk i sitt engagemang i UNF och ser inte bara till sina egna arbetsområden. Han är en visionär med kunskap och förmåga att genomföra idéerna och han har det äkta engagemang som UNF:s förbundsstyrelse behöver.



Susanna Odin är 22 år och bor i Stockholm. Hon arbetar som projektsamordnare på Centralförbundet för alkohol- och narkotikaupplysningen (CAN) med projektet Local Hero ? en workshop mot knark som vänder sig till ungdomar mellan 13 och 19 år.

Susanna har varit aktiv i UNF länge och har styrelseerfarenhet från sin lokalförening. Hon har även varit Junis-ledare. De senaste åren har hon tillbringat utomlands, först i Tyskland och nu senast i Bryssel där hon arbetat som politisk assistent för NBV, IOGT-NTO och UNF i ett halvår. Sina språkkunskaper och erfarenheter från att bo utanför Sverige hoppas hon få användning för även i förbundsstyrelsearbetet.

Medlemsantalet, kamratstöd, drogpolitik och internationellt arbete är det Susanna tycker att UNF ska prioritera kommande år. Det hon själv brinner för och vill inrikta sig på är det internationella och alkoholpolitiska, eftersom det är de områdena hon har mest erfarenhet av och också de områden som är hennes största intressen. Susanna vill tillföra kämparglöd till styrelsen och ser fram emot få ta plats som ledamot eftersom hon älskar att jobba med saker hon brinner för.



Sergio Manzanares är 23 år och bor i Gävle. Han arbetar just nu med alkohol- och narkotikasamordningen på länsstyrelsen i Gävleborg men han funderar på att i framtiden starta eget företag. Även då vill han arbeta med alkohol- och narkotikafrågan.

Sergio varit medlem i UNF i tio år och är väldigt aktiv. Han har sedan kongressen 2005 suttit i UNF:s förbundsstyrelse och han är distriktsordförande i UNF Gävleborg. Tidigare har Sergio arbetat som konsulent åt UNF samt läst den ANT-pedagogiska utbildningen på Wendelsberg.

För Sergio är det viktigast att UNF ska bli en stark organisation som alla kan vara med i och att alla ska känna att de har möjlighet att påverka. Han brinner för att få starka distrikt och förningar. Sergio kommer att tillföra förbundsstyrelsen mycket humor men även kunskap om hur det svenska politiska systemet fungerar i praktiken. Denna kunskap har han fått genom att han har varit kommunalpolitiskt aktiv i över fem år.



Linda Engström
är 21 år och bor i Göteborg. Sedan februari har hon bott i Tanzania där hon varit ungdomspraktikant. Nu, efter fem månader utomlands, ser hon fram emot att flytta tillbaka till Sverige och kunna engagera sig i UNF igen. Till hösten planerar hon att läsa olika internationella kurser på Universitetet eller kanske söka in på någon folkhögskola.

Linda har varit engagerad i UNF sen 13-årsåldern och har mångårig erfarenhet av styrelsearbete både på förenings- och distriktsnivå. Hennes största intresse är det internationella, samt att stötta föreningar och distrikts att skapa rolig verksamhet. Att skapa ett UNF där roliga arrangemang och en positiv attityd gör att det känns självklart och givande att vara medlem, tycker Linda är viktigt att satsa på och något hon tror kommer ge UNF fler medlemmar.

Linda är strukturerad och ansvarsfull, samtidigt som hon är inspirerande och bidrar till ett positivt klimat i grupper. Från sin tid som praktikant i Tanzania tar hon med sig erfarenheter och kunskap om att jobba med folk som har andra tankesätt och kulturer. Lindas bakgrund och engagemang på förenings- och distriktsnivå gör att hon som ledamot blir en bra länk mellan föreningar, distrikt och förbund.



Jonas Lundquist är 22 år och bor i Uppsala. Han har varit medlem i UNF sedan 1998 och har under hela perioden varit aktiv i förening och distrikt. Han kommer förhoppningsvis läsa på musikhögskolan i Piteå under de närmsta tre åren.

En av de saker Jonas är mest stolt över att ha jobbat med i Uppsala är det organisationsöverskridande arbetet, vilket om inte annat kommer märkas under kongressen där han haft en drivande roll i arrangemanget. Just arrangemang av olika slag är något som ligger Jonas varmt om hjärtat, speciellt när de bjuder på lite utmaningar.

Det som Jonas kommer att tillföra till styrelsen är ett brett föreningsperspektiv och en förmåga att se saker ur en "vanlig" medlems ögon. Det han vill jobba med i förbundsstyrelsen är medlemsvård och hur vi ska kunna lösa den negativa medlemstrenden inom vår organisation.



Mi Larsson är 19 år. Hon kommer från Ljungsbro i Östergötland men bor numera i Uppsala och kommer göra det de kommande tre åren eftersom hon har börjat plugga på lärarprogrammet. Målet med examen är att bli lärare för yngre barn.

Mi har gjort mycket för nykterhetsrörelsen. Från teatergrupper i Junis till att sitta med i förenings- och distriktsstyrelser i UNF. Hon har dessutom hunnit med att sitta i det sociala utskottet i UNF på förbundsplanet. Inför sommarens kongress har hon jobbat med att strukturera upp förhandlingarna för att dessa ska ske på bästa sätt.

Mi kommer att fortsätta jobba med UNF:s sociala arbete. Det sociala arbetet är något hon känner väldigt starkt för, men hon tycker också att det är viktigt med ett starkt samarbete inom rörelsen, framförallt med Junis. Mi tycker att UNF borde satsa mer på att stärka föreningar och distrikt. Hon vill att UNF ska bli tuffare mot politiker på alla nivåer, såväl kommunalt som nationellt.

 

 


Sol och hubbabubbaöron

Efter lördagen på Jamtli fick mina öron en fin ros hubbabubba färg. Igår var jag ute mellan 15 och 23 men solskyddsfaktorn fixade biffen och huden mår prima. Nu har ett av mina myggbett från måndagens promedad i Spikbodarna (ja vi såg var det hade brunnit) börjat vara för jag kan inte låta bli att klia. Jag vill skriva min tenta. Det är drygt att tenta-plugga i denna värmen jag vill bara ligga på gården och läsa en bra bok (utan dåligt samvete över att jag borde juss plugga). Men på fredag gäller det, skönt att det är torsdag imorgon så jag känner mig tvingad att plugga och tentan känns mer nåbar.

Lånat av Lars-emil

i love listor

Vad heter du? Jennifer
I mellannamn då? Katarina
Vart bor du? I Ögbab-huset
Trivs du där? Jag säger bara fantastiskt, fantastiskt!
Brukar du läsa horoskop? Inte nu för tiden
Har du körkort? Ja
Äger du några converseskor? Ja två par.
Favoritdjur? Twiga
Vad spenderar du dina pengar på? Tradera fynd
Senaste konserten? USCB Allstars, fett gung
Festar du mycket? Nej
Sprit, cider, vin eller öl? Cola med frusna hallon
Brukar du bli för full? Nej
Antal kuddar i sängen? 5, jag brukar använda tre av dem (jag gillar omväxling) de andra två till hör JW.
Kan du baka bullar? Jadå
Har du varit med i scouterna? Nej, men jag bor mellan en scout och en scoutlokal (det borde nästan räknas tycker jag)
Bläck eller blyerts? Bläck, men mer blyerts har det börjat bli
Mc donald's eller burger king? BK för de har godast dipp
Är du allergiskt mot något? Mögel och de där gula frukterna med torkat skal på
Äger du ett busskort? Ja
Dricker du blå, grön eller röd mjölk? Grön till gröten, men helst havremjöl till teet
Vad åt du till frukost? Gröt och macka med salami
Hur ser du ut idag? Kjol och t-tröja
Nästa mål i ditt liv? Att trivas
Vad såg du senast på tv? Någon dockumentär.
Hur svarar du i mobilen? Hej
Vem ringde du senast? JW
Vad sa den du ringde? Att jag hatar mitt jobb
Antal timmar sömn inatt? Typ 8
Sov du ensam? Nej
Brukar du snusa? Nej
Vad innehåller din favoritnattmacka? Tunnbröd, getmese och randiost
Tycker du om din pappa? Ja men jag avsäger mig allt ansvar för vad han gör

SENASTE PERSON SOM...
Sov i din säng: JW
Såg dig gråta: Malin
Fick dig att gråta: Den där anorketiker bruden och hon med de dåliga tänderna på skolan, obs jag gråter när jag blir arg.
Du delade en drink med: -
Du gick på bio med: JW
Du gick på stan med? Ida, Danne, L-L och en av grabbarna lite ovanför. Men det var på promenaden nu i kväll...
Skällde på dig: JW tror jag för att jag inte var frukost hungrig och han ville att jag skulle göra gröten som han slavat ihop
Skickade ett e-mail till dig: Spam folket

HAR DU NÅGONSIN...
Sagt "Jag Älskar Dig" och menat det: Ja
Bråkat med ditt husdjur: Åh ja!
Drömt något helt galet och så har det hänt dig nästa dag:Inte vad jag vet

VARIT I...
Norge: Ja
Finland: Åland, men jag minns det inte
USA:Nej
Kina: Nej
Tyskland: Ja

EXTRA STUFF...
Tar du droger: Nej!
Dricker du: Gurkvatten
Vem är din bästa vän: JW
Vad är du mest rädd för: Små sker som pringer på makren typ ödlor och katter
Vilka kläder sover du i:Linne
Vart vill du gifta dig: I sommarhagen
Vem hatar du verkligen: Typ de som röstade in oss i EU
Varit kär: Ja
Kör du bil: Ja om jag får låna en
Har du ett jobb: Ja jag har en student-anställning på Kornboden och har jobbat typ två dagar denna terminen
Gillar du att ha folk omkring dig: Ja
Är du ett hälsofreak: Jag har igen grädde i maten men älskar godis och tränar inte.

STUFF...
Har du varit kär i någon du inte haft någon chans på: Nej
Är du ensam nu: Ja. Men MSN:ar med Malin
Låtar som fastnar i ditt huvud ofta: Jag är ganska mager om bena, tillika om armar och hals
Vill du gifta dig: Om jag ska ha barn vill jag det, mest för lagen.
Vill du ha barn: Bebisar är ju söta men vem vill ha en 9 åring?

FAVORIT...
Rum i huset: Vardagsrummet
Typ av musik: Sånt jag blir glad av
Månad: Juni, Juli, Augusti, sommar, Yran, sol
Sten: sax, påse?

DE SENASTE 48 TIMMARNA, HAR DU...
Gråtit: Nej
Köpt någonting: Massa saker på ÖB typ solskyddsfaktor
Varit sjuk: Solsvid på näsan och nacken
Sjungit: Ja, lite
Sagt "Jag Älskar Dig": Humm,nej
Velat säga till några att du älskar dem: Ja
Träffat nån ny person: Nej
Saknat någon: Ja
Kramat någon: Ja
Kissed someone: Ja

SENASTE...
Låt du hörde: En låt på skivan svenska favoriter
Film du såg: Little miss sunshine
Drink du köpte: Vet, inte en god bitter på Club alexis
Sak du stal: Jag stjäl inte
Mat du åt: Lasange
Gången du åt en 7-Eleven korv: Vet inte om jag någonsin gjort det


FÖRSTA?
Första bästa kompis: Lina

Första jobb: Städade på tryckeri

Första inhandlade skiva: Första jag fick var i alla fall Nordman
Första förälskelse: Putte, alla var kära i han
Första begravning: Farmors
Första piercing/tatuering: Öronen
Första fiende: Vet inte
Första stora resa: Skåne när jag var tre veckor, då gifte sig paranteserna

SENASTE?
Senaste människa du slog: Emma?
Senaste stora bussresa: Uganda till Tanzania förra julen.
Senaste mat: Senaste jag åt var knytis fika på gården
Senaste långa telefonsamtal: JW nu
Senaste dusch: Imorse
Senaste irritation: Det var inte så länge sedan
Senaste glass: Nyss med hallon
Senaste skjortan du haft på dig: En Marimekko skjorta som jag sålde på Tradera

Spya?

Jag är sommrigt klädd och ska vara ute en massa idag. Jag valde att följa JWs påminnelse att använda solskyddsfaktor. Nu vet jag varför de ha utgångsdatum, efter det luktade i alla fall min spya. Så nur går jag runt och sprider en trevlig spya doft, eller den letar sig åtminstone upp i min näsa, mindre trevligt. Nu är den slängd. Synd att det ska vara så dyrt att köpa en ny. Men jag kanske kan låna lite från min kusin, hon märker nog inget om jag lånar när hon är hos trädjuren...

Uppdateringar

Jag har laggt in en del bilder på Bilddagboken. Klicka på länken i länk-listan och njut.