Angående jeans

Jag förstår att Lars har rätt, han brukar kunna de här sakerna men jag börjar bli lätt äklad...

Okej

Jag är antagen till Företagsekonomi A en 20 poängskurs på heltid vid Miun. Men jag funderar på om jag vill läsa Psykologi A, 20 poäng helfart vid Miun istället.

Snodde av ÅsaKarin

1. Gjorde du något i år som du aldrig gjort förut? Jag åkte själv med utrikes flyg, bott hos pappa,  jag har jobbar på riktigt, bestämt att jag ska bli sambo!

2. Höll du några av dina nyårslöften? Jag gav inga eftersom jag inte riktigt fattade att det var nyår.

3. Vilka länder besökte du? Tanzania, Kenya, Sverige och Ukraina. (samt en del flygplatser men då räknas de ju inte, eller?)

4. Är det något du saknade år 2006 som du vill ha år 2007? En plan.

5. Vilket datum från år 2006 kommer du alltid minnas, och varför? Slutet på mars eftersom jag kom hem från Tanzania då.

6. Vad var din största framgång i år? Att jag kan göra saker själv.

7. Största misstaget? Ta så mycket skit på jobbet

8. Har du varit sjuk eller skadat dig? Förskyld. Typ inget annat trots att jag varit en del på resande fot samt jobabt i öppen kontorsmiljö.

0. Bästa köpet? Dubbelsängen, trotts att jag inte ens hämtat den än!

10. Vad spenderade du mest pengar på? Mat?

11. Gjorde någonting dig riktigt glad? Skåne-resan, nykär i sällskap av goknuln till bra vänner. När de ringde och frågade om jag ville åka till Ukraina, och att de hade ringt mig förtst.

12. Vilka sånger kommer alltid att påminna dig om år 2006? Alla Hello Saferides låtar. Och Gat away med Mon-Roe.

13. Var du gladare eller ledsnare i år jämfört med tidigare år? Svårt att veta mycket upp och ner.

14. Vad önskar du att du gjort mer? Gått hem i tid från jobbet. Lagat mer mat.

15. Vad önskar du att du gjort mindre?Tycket illa om mig själv eftersom alla andra borde tycka...

16. Hur tillbringade du julen? Hos mormor och morfar med hela säkten 14 personer. Då JW fick träffa min släkt och som tur var stannande Hilma här över jul istället för att åka till farmor så det blev en fatfylld, kletig, kul, lugn och mysig jul.

17. Blev du kär i år? Ja!

18. Hur många one night stands? Ehh

19. Favoritprogram på TV? Miami INK.

20. Hatar du någon nu som du inte hatade i början av året? Hata och hata men jo jag har mycket svårt för min pucko-kollega.

21. Bästa boken du läste i år? Komma ut

22. Något du önskade dig och fick? En pojkvän/karl som vill dela med mig. Vara mycket mer med Hilma.

23. Något du önskade dig men inte fick? Självförtroende

24. Årets bästa film? Inside I´m dancing

25. Vad gjorde du på din födelsedag? Hur många år fyllde du? På riktigt minns jag inget speciellt, bjöd in släkten till mamma och åt tråta. Egentligen vill jag kanske heldre vara någon annan stans... 21 fyllde jag men det brukar jag glömma bort och ibland kommer jag på mig själv med att fundera på hur gammal jag är, (kanske malariaprofylaxen smälte hjärnan en del ändå?)

26. Finns det någonting som skulle gjort ditt år ännu bättre? Bättre självförtroden så jag vågat mer.

27. Hur skulle du beskriva din stil år 2006? oorkad,less.

28. Vad fick dig att må bra? JW, Hilma, Sommar, årstider.

29. Vilken kändis var du mest sugen på? Otur att det inte var Promo eftersom han satt en rad framför mig på flyget...

30. Vilken politisk debatt engagerade dig mest? Jag umgås mest med personer på rätt sida så det måste ha varit någon hetsk med far.

31. Vem saknade du? De i Afrikat

32. De bästa nya människorna du träffade? Jag vet inte om jag träffat några nya personer, de på mitt jobb har jag ingen direkt bra kontakt med. Men Hilma är ju bara två så hon är ju rätt ny;) och himmla underbar.

33. En värdefull läxa du lärt dig i år? att jag inte kan kontrollera allt.

 


Nu har jag gjort en JW grejj

Jag Miss inga obekvämakläderhärinte har köpt ett par JLindeberg byxor, en där sorten som ska göra mig oflata, ifallafall på benen (staight leg) 600 pix storlek 29. Det var upplyftande men grymt trångt. Visste du att jeans ska användas i tre veckor innan de tvättas första gången?
Jag köpte även en Maria Westerlind tröja, svart med rött motiv 200 pix. Den fick jag absolut inte vika in mudden på utan de ska vara bylsig.
Affären ska flytta :)

Nyår

Ikväll kommer A och N hit. Idag kan jag inte riktigt bestämma mig för vad jag ska göra. Städa och ordna lite. Kanske kolla mer på rea:n? Passa på att städa lite mer i lägenheten så jag inte måste åka så mycket fram och tillbaka när jag inte har någon bil?

Men hörre du

Så länge det inte skrivs något namn utan bara ----- så skriver jag hur många A som helst utan att skriva B så de så!

Damm

Igår började vi röjja ut lägenhete. Golven är nu mycket fina men det medför att det är parkettgolvdamm på tapeter element fönster med mera. Tråkigt att städa men ändå känns det fint att få en sådan relation till sin lägenhet. Känna till varje kvadrat centimeter.

Jag sa upp mig igår, jag ska plugga i vår.

Julklappar

Ni skulle ha hört Hilmas skratt när hon öppnade största paketet och såg att det var ett hus. Det var det bästa på hela kvällen.
På Kamillas blogg läste jag att hon gav sin pojkvän bland annat ett album med bilder på henne och pojkvännen. Lite kul för jag gav JW ett album med bilder på oss mm samt en mortel i julklapp.
JW tror att fotoalbum må vara årets julklap :)
Jag fick boken Komma Ut av JW. Den har jag velat läsa sedan de pratade med författaren på P3, tydligen hade expediten kollat lite konstigt på honom. Jag tror expediten trodde att JW skulle läsa den för att peppa sig själv att komma ut inför släkten lagom vid jul eller nått. Jag fick även en skiva med några väl valda låtar, helt klart den bästa presenten som jag fick.
Jag fick en massa andra bra saker i julklapp med så som en såndär som brukar vara i plast och har en massa klädnypor som är bra för att torka strumpor. Men den jag fick är i metall och snygg från Japan.
Jag fick också en del kontanter och fyra grymt snygga stolar av mamma.
Tillsammans fick vi randiga Änglamark påslakan och örngott från Hilma ( min moster och hennes man)
Badlakan och handdukar av mormor och morfar och mamma.
Och så fick jag den del saker till.
Många grejjer blev det

Lagom testet

Jag fick 83%. Det räckte till en lagom kölapp.
http://svt.se/svt/jsp/Crosslink.jsp?d=61788

Bra placerade ord

Vet du vet de kommer från?
1 Nej jag rör inte en synth ett jälva moderatpiano.
2 Hans fru sedan 17 år hade slutat servera vid hans bord.

Bra länge har det stått våra namn på dörren

Dörr
Den första Januari får vi flytta in men vi tog oss en tjuvkik redan i lördags. Vi är nöjda men alla tapeter men riktigt missnöjda med mönsterpassningen i köket. Därför ingen bild på köket, som även mest var hål där nya vitvaror ska in, även en diskmaskin :)

Hallen (inte där L-L kommer från)

JW i hallen
Halltepeten valde vi bara för att vi var tvungen att ta någon. Därför blev vi så här nöjda när det var perfekt för lägenheten. Otroligt bra passade den. Ni får komma på inflyttningsfest och kolla!

Gästrum

JW i Gästrum
Jag är lite lat och orkar inte vrida på den, vänd din laptop så blir det nog bra ska du se.
Detta är gästrum/kontor. En vit enkel tapet men den finaste bården. Vi har åtta garderober med tillhörande överskåp och jag fick behålla de fina orginalbeslagen.

Vardagsrum

JW i vardagsrumet
Vi var tråkiga och valde samma/lika som flera grannar men tapeten fukar. Vi har både öppenspis och sjöutsikt!

Sovrum

Sovrum
Ja vi har valt dessa tapeterna. Och jag är så nöjd att JW skulle få leva med dem även om han hatade dem!

Grattis Mattias!

Jag vet att du är bäst och det känns okej att bli slagen av dig. Men hörrni som har hand om ansökningarna jag och Mattias är födda SAMMA år, bara så att ni vet.


Pepparkakebak och säng!

Jag och Hilma och Emma och Mamma har bakat pepperkakor idag. Hilma gillade att "måla" pepparkakorna men bäst var ändå att äta.
Idag slog vi vill på en säng på Mio. det känns grymtbra!
Vi har i lägenheten igår och den känns perfekt!
Jag längtar så!

Fler nycklar!

Tapeterna sägs vara på plats och jag får nyckeln i kväll mot att jag lovar att inte gå dit näste vecka för då ska de slipa parkettgolvet.

Samboskap

Iförrgår frågade Jimmy om jag ville ha en nyckel till hans lägenhet. Jag blev jätteglad vilket är intressant eftersom vi flyttar ihop i Januari.

My darling

Efter "bara" 2.5 h övertid ringde jag far för att be om sjuts. När jag kom till JW stod maten på spisen! massor av kärlek för det.

Tråkjobb!

Idag igen.
Många är sjuka men det finns inga vikarier vilket gör att vi får jobba dubbelt. Tack så mycket skitföretag 1 och skitföretag 2!
Fint är det att de ger oss så låg lön för att motivera oss att jobba extra så att vi ska kunna betala hyra och mat.

Nobelmiddagen

Jag drömmer om att få gå på Nobelmiddagen.

Julpyntat

I förmiddags när Jimmy gick till jobbet fikade jag lite mer frukost och sedan promenerade jag till pappa för att julpynta. Jag prioriterade bort det fula pyntet samt pyntade hunden lite.

Sedan kom jag hem och då kom Hilma! Vi har slagit in paket ätit gröt, lekt och badat.

Rabarberglögg på kalas

Vi var på kalas igår det var trevligt mycket god chokladtårta med vispad vitchoklad i och grymtgod rabarberglögg. Men poker är tråkigt. Nu har jag provat och är om möjligt ännu mer övertygad.

Julmarknad! På Jamtli idag och Museebesök. Mycket trvligt. Det blev tunnbröd, älgkorv, hjortonsylt och morrötter.Har även visat upp museet för Jimmy. Samt kollat på potentiella motiv.

Nya glasögon?

Jag ser sämre och sämre. Jag funderar på att skaffa nya glasögon. Frågan är om jag borde gå till en ögonläkare och kolla upp vad som är fel för jag tycker att jag fått mycket sämre syn på  kort tid.

Bla bla

Hej!
Tråkigt att du har upplevt det på det viset. Jag tycker fortfarande att du kan ta kontakt med * igen om du har flera frågor.



Jaja
Jag tycket fortfarande att det skötts dåligt och jag förstår att ni tänker företaget UNF men detta är en medlemsorganisation och det händer att ni har medlemmar som söker tjänster och då kan jag tycka att det är ännu viktigare att sköta det bra. Det är synd när medlemmar går ur på grund av en sådann här sak.


-------------
Hej!

Jag får be om ursäkt för att jag har dröjt med mitt svar men det beror på att jag varit utomlands.



Generellt går det till så här:

Förbundets ansvarige handläggare (arbetsgivaren) i samråd med ansvariga ur distriktsstyrelsen, i aktuellt distrikt, hanterar ansökningar och beslutar vilka som skall kallas till intervju. Flera saker bedöms, bla.:



· Personens ansökan ställt mot de krav tjänsten kräver.

· Tidigare meriter.

· Förbundets krav och önskemål.

· Distriktets krav och önskemål.

· Referenser.

· Prioritering och urval mellan olika ansökningar.



Som arbetsgivare gör vi våra val utifrån dessa punkter. Som sökande kan man alltid be om att få en förklaring till varför man inte fått ett jobb eller kallats till intervju, för att lära sig något till nästa gång. Arbetsgivaren har däremot ingen skyldighet att redogöra för vad som exakt vägds in och ligger till grund för beslutet till enskild sökande.



Om du önskar ytterligare förtydligande föreslår jag att du tar kontakt med * igen. Jag har pratat med honom om detta. Han har dock ingen skyldighet att redogöra för alla detaljer.



Förstår att det känns tråkigt att inte få en chans att komma till intervju. Jag vill uppmana dig till att fortsätta att söka då det dyker upp tjänster som du är intresserad av. Nästa gång kan det vara så att du är den vi söker efter.



Med vänlig hälsning




Nu har jag fått ett svar

Ett riktigt blaha blaha svar som bara stödjer sig på paragrafer och bestämmelser. Även jag svarade. Det kommer möjligen referat senare.

Fasttelefon vs mobil

I en av dagens lokaltidningar var dagens fråga: har du fast telefon hemma?
Flera yngre svarade nej med argument som ip-telefoni och billiga mobilabonemang.
Jag är helt inne på deras linje. Dessutom har mamma ett bra fasttelefonabonemang som gör att hon ringer billigt till min mobil och pappar har ett för sin mobil som gör att han ringer för uppkopplingsavgiften.
Därför känner jag i nuläget att jag ej behöver fasttelefon.
Jag har dessutom bott så att jag kunnat använda fasttelefon de senaste fem månaderna men knappt använt den alls.

Forsta av frysen

Jag förstår att brukar med vatten är smartare oftast men här kommer ett erkännande jag hade glömt frysen lite på glänt så de fryselementen vid snabbfrylådan hade fått ett ordentligt tjocklager med is, på allafall en cm runt om. Och denna is massa var längst upp. Jag använde mig även av varmvatten burk och svamp. Jag pressade då varmvatten över de isiga partierna men det var för trångt överst. Därför hårtork.

På väg hem från jobbet kommer jag bli en videobandspelare rikare då min morbro och hans fru rensar ur. Mormor och morfars gamla så nu kan jag komma på Pip-Larssons och annan finkultur :)

Utklädning

Idag ringde jag hem till Hilma och frågade om hon ville komma och leka med mig och mamma. Det ville hon ;)
Grymt söt tjej det där. Det märks lite nu och då att vi är släkt.
Jag har även kommit igång med julklappspysslet.

Vart tar timmarna vägen

Ja jag tänker klaga på det igen att tiden bara försvinner för mig. vad är det som händer. Har jag käkat för mycket Lariam och därför sabbat hjärnan eller är det dethär som är att bli vuxen. Liksom tappa bort och blanda ihop dagar och år, kläcka ur sig saker som att det är på barnen man ser att åren går eller däcka halv nio på fredagskvällen?

Perstorpsbord

Ett sånt skulle vara nice men det på pingskyrkan var tyvärr riktigt illa slitet...

Konstig bingo

På det där överdådigt tillcooladektånglade progammet på den fria televisionen såg jag mitt ex syster, hon vann en skruttbil förra veckan. Galet

Knappt värt en tår



Och ja jag fattar att jag inte är fin nog för att få vara med men måste ni sno alla andra med?

Knappt värt en tår

Jag har verkligen insett en sak nu som gör mig riktigt ledsen. Det var en ordentlig hint med sms:et Nej mina vänner kommer hit snart. Då borde jag fattat att jag inte är en vän och inte räknas in.
Riktigt tråkigt tycker jag. Förlåt men vad har jag gjort för fel? Jag känner min ensam, det är så tråkigt att inte kunna dra ihop ett gäng för att hitta på något. Ja jag bor nog i fel stad.
Jag saknar gemenskapen på Wendelsberg sjukmycket. Då jag hade många jg kunde vända mig till. Tvätta med Niklas, bo med Anja, åka på IKEA med Markus, promenera till byn med Johan, tjejprata med Erica, ha JUNIS-träffar med Rita... Att bara kunna gå ut i trapphuset och hitta någon annan sällskapssjuk.

Ibland blir jag less

Idag har de överlämning till de nya praktikanterna. Något som jag längtade efter att få vara med och ha redan i Tanzania. Därför blev jag riktigt besviken när jag för någon vecka sedan fick ett mail om att de pusslat så för att få ihop det och bestämt att det skulle ske idag 18:00. Idag är det fredag och jag jobbar kväll. jag jobbar kväll var tredje vecka men eftersom de var så sent ute kunde jag inte byta och fortfarande hinner jag inte till Stockholm när jag slutar 16:00. Jag har svårt att förstå varför vi inte kunde ha det på en lördag. Den 15 januari börjar de kursen det finns några lördagar kvar tills dess och det fanns en hel massa innan denna helgen, suck.

När ska denna rörelsen lära sig ta vara på sina resurser. Jag känner mig utnyttjad, slutanvänd nonchalant tappad i gruset och stampad på, tack som fan

När mailade jag?

2006-11-17

Nu ska vi ut på möbeljakt.

Vi behöver minst tolvmeter bård men tydligen finns bara en rulle här i stan (en=10m) och i resten av Sverige är den slutsåld. Resultatet blir att det blir bård på treväggar. För att få se resultat, välkommen på besök i början av 2007!

Nu ska jag och JW ta en ny sväg på second-handbutiker här istan. Jag hoppas på köksbord.
Ps vi behöver fortfarande säng.