Macägare

Använder du en macintoshdator ? i så fall kör du även hybridbil och använder tandblekningsmedel.
DNs hemsida hittade jag denna artikeln.
Det kan nog stämma en del men jag kör inte hybridbil utan möjligen hyrbil/lånebil och inte heller använder jag tandblekningsmedel man jag äger sköljflour, flour tabeltter och köpte igår tandkräm med extra flour.
Men mormor och morfar har mac (dock icke bärbara) och de har en etanolbil.
Hela släkten (mammas sida) har ju mac och ja vi gillar ekologiskmat och är miljömedvetna.
Bärbara datorer har jag, syster, morbor, morbros fru och moster. Stationära har mormor, morfar, mamma och mosters man om jag inte minns fel.
Men några fem par gymnastikskor kommer inte ens jag upp i. Och angående vart man skulle förvara dem så sliter jag ut skor på löpande band så det är restavfallsbehållaren som jag förvara skor i. Inte skulle det samlas några 50 par på 10 år.
Angående överlägsenheten kan det säkert ligga något i den :P

Så mac användare upp till självutvärdering nu

Lite lagom


En fågel har viskat i mitt öra

Det händer saker på unf.se kolla FS bloggen tydligen har en viss utbildningsledare gjort sitt första inlägg.
Opartiska källor har sagt saker som bra skrivet och den där kurspärmen verkar intressant.
Mycket nöje!

9A

Jag får en varmkänsla innom mig när jag ser det programmet. Ärligt så struntar jag i om de blev en av de topp tre bästa klasserna. Det som spelar roll är huruvida de kommer in på de gymnasielinjer de vill nu till hösten.
Jag kan inte låta bli att tänka på hur annorlunda mina betyg och min kunskap skulle se ut om jag hade haft engagerade lärare.


Nu ska jag till skolan och läsa lite innan det är dags att opponera. Min grupp är först ut att bli opponerad på och vi är sist ut med att opponera. Det kommer bli intressant.

Tallinn

Nu är semesterresan bokad och betald. Det kostar mer all flyga från Östersund till Stockholm än från Stockholm till Tallinn. Vi har bokat ett hotell som skäert blir bra och till bra pris. Väl där ska vi köpa Tallinn kortet och fröjdas i dagarna fyra.

Halvröd torsdag

Heter det skärtorsdag för att skär är typ rosa och skärtorsdagen är ju ofta en halv arbetsdag medan de andra påskdagarna är röda och helt lediga? Altså skär/rosa lika med halva dagen ledig.
Eller är det för att man skär bort halva arbetsdagen?

I vilketfall tror jag att det är för att det är skärtorsdag som jag knappt fått några mail idag.
Men närmare 16 lär det droppa in ett par PM efterom de ska vara inlämnade innan 16 idag och skickas till alla som läser kursen.

Men jag och E var minsann så duktiga att vi skickade igår vid 13 tiden.

Så nu sitter jag och läser ignom arbetet vi ska opponera på.

De har gjort nästan ganska tvärt om hur vi har gjort. Frågan är bara vilket upplägg som är rätt?

Föreningsstyrelsemöte

Nu har Hirrvi haft sitt första föreningsstyrelsemöte. Nu blir det förhoppningsvis renovering av i lokalen som vi pratat om så många år!

1+1=14000

Om alla medlemmar i UNF värvar en kompis eller någon ny bekantskap till UNF så blir vi 14000 medlemmar. På kongressen i sommras beslutades det att vi ska vara 10000 medlemmar till 2010. För att uppmuntra detta lottar UNF ut 10 deltagaravgifter till Active summercamp sc8 bland alla som har värvat någon under mars månad så passa på!
Mer info om kampanjen här.

Det finns många sätt att se saker på

Morgonsoffan har denna nyhet. Intressant vinkling tycker jag.

Pastor Åke Green utesluten ur IOGT-NTO

 

INRIKES 1200 helnyktra böghatare lämnar nykterhetsrörelsen i sympatiaktion.

 

Nykterhetsorganisationen IOGT-NTO beslöt nyligen att utesluta den mångårige medlemmen pingstpastor Åke Green. Som skäl angav IOGT-NTO de homofobiska uttalanden som Green gjort i en uppmärksammad predikan.

 

Uteslutningen av Green har dock lett till oväntade följder. Drygt 1200 IOGT-medlemmar, mestadels från Småland, har begärt utträde ur nykterhetsorganisationen som en stödaktion för pastor Green. Ett hårt slag mot IOGT-NTO som nu förlorar sin starka förankring i befolkningsgruppen "homofoba absolutister".

 

Publicerad 5 mars 2008 06.57

 

Länkverktyget fungerar inte nu men länken är denna: http://svt.se/svt/jsp/Crosslink.jsp?d=86248&a=1073142


Biblioteket!

På mitt bibliotek kan man låna en film två dagar gratis. Mycket trevligt tycker jag! Dessutom har de en massa filmer av den typ som jag gillar men som inte JW är så intresserad av. Vilket passar utmärkt så här när JW jobbar.
Dagens film handlade om en 17 årig tjej från Colombia som hatar sitt jobb och blir gravid med sin pojkvän som hon inte ens tycker om. Hon blev narkotika-kurir och det var en riktigt sevärd film. Den heter Maria full of grace.
Förra filmen jag lånade handlade om en fransk tjej vars intresse är broderier, även hon är gravid och funderar över huruvida hon ska behålla barnet eller inte.

Nästa gång kanske jag ska ta och låna en film som inte handlar om en ung gravid tjej...

Negativt eller positivt?

Jag tänker blogga om det positivta Jamtli har börjat lägga ut massor av bilder från deras bildarkiv. Kul tycker jag!
Kolla här, som vanligt har jag rätt i att Jamtli är som Skansen men mycket mycket bättre.



Idag har vi jobbat mer i SPSS nu är alla 50 enkäter inlaggda. Imorgon ska vi trixa lite och se om det finns några signifikanta skillnader tillförmån för våra hypoteser.

Jag var lite för pigg

Under FS helgen kände jag mig inte slut förren igår närmare 11. Lördags natten kunde jag ha stannat uppe längre. Mini active summercamp kan vara en anledning. Nu däremot är jag seg och när jag flyttat huvudet känns det som att hjärnan kommer lite efter. Jag har ägnat dagen åt att ta det lungt, sova ut, läsa skolböcker, handla och prata höjdaren värvning, pepphelg, dåm och FS möte på MSN.
Snart är JW klar med middagen, fint det här med att svara sambo!

Metod

Tyvärr det är inte riktigt min grej. Man jag har bestämt mig för att klara denna kursen eftersom jag läste metod i våras med.

Våra gårdar

En bra sak med att sitta i FS är att jag får Våra gårdars tidning. Den är söt.

Våra Gårdardistrikt har likaledes rätt att låta sig representeras med ett röstberättigat ombud. Vi vill stimulera föreningarna att komma med fler deltagare. Därför har styrelsen beslutat att för deltagare utöver en betalas halv avgift för den som är under 50 år.

Ett bra tips till IOGT-NTOs olika årsmöten.
Även till NBV med tex till deras förbundsdagar

Dumma dumma SJ

Den som påstår att SJ inte blivit dyrare sedan de bytte bokningssystem håller jag inte med. Dessutom kostar en biljett samma sträcka samma dag samma klass flera hundra mer om jag är inloggad med UNFs kundnummer.
Jag vill åka tåg för att det är miljövänligare men jag vill bojkotta SJ för att de har ett dumt system, speciellt med tanke på att 2007 inte direkt var ett dåligt år för dem...